لیکوال : خواهر تان عایشه
قسمت اول ……………………..
یک غلط فهمی عام در بین مردم موجود است که هرآن شخصی که دریک فامیل مسلمان چشم بدنیا گشود آن هم سملمان میباشد گرچه دارای هر نوع افکار نظریات و عقاید باشد.
و هر کسی که یک دفعه کلمه طیبه را از دهن خود ادا کرد تا قیامت مسلمان میباشد. اگر چه بعدا قلب شان از ایمان به ذات الله تعالی خالی هم شود. وفکر میکنند که هر گاه یک شخص یک دفعه در دایره اسلام داخل شد ٬ هر چه بخواهد انجام دهد در ایمانش کمی و بیشی رخ نمی دهد. مثلا در ربعضی ممالک اسلامی مثل ترکیه٬ بوسنیا وغیره که صرف نام اسلامی مانده میشود در حقیقت از اسلام هزار ها میل به عقیده و عمل دور هستند
حالانکه ایمان در زیر اثر اسباب مختلف کمی وبیشی دارد چناچه الله تعالی در قران کریم میفرماید :
وَإِذَا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آيَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِيمَانًا.
هنگامیکه پیشروی شان آیات (قران کریم) تلاوت میشود.ایمان های شان زیاد مشود
قسمی که بعضی اسباب وعوامل باعث اضافه شدن ایمان میگردد٬ همین قسم بعضی اسباب و عوامل باعث کم شدن وحتی از بین رفتن ایمان گردیده وانسان از دایره ایمان خارج میشود که بنام نواقض ایمان یا نوقض الشهادتین یاد شده٬ ذیلا بیان میشود.
۱ – اعتماد و توکل به غیر الله:-
الله تعالی به ما حکم داده تا تنها برذات الله تعالی اعتماد وتوکل کنیم. . بظاهر امور دنیا بدون اسباب مادی سرانجام نمیشود. مگر در حقیقت دنیا بالای اسباب مادی قایم نیست. تاثیردر اسباب مادی به حکم و رضایت الله تعالی میباشد.
سبب اصلی ذات الله تعالی است . بین مومن وکافر همین فرق بنیادی است که مومن هم اسباب مادی را استعمال میکنند لیکن کافر بالای همین اسباب مادی توکل و اعتماد میکند اما مومن بالای اسباب مادی توکل و اعتماد نمیکند . توکل یک مومن تنها وتنها بالای ذات الله تعالی میباشد. قسمیکه الله تعالی همه اشیا را خلق کرده همین قسم اسباب عوامل و تاثیرات آن را هم بوجود آودره پس اصل سبب هم خود ذات الله تعالی است . هر چیز هر علت و هر سبب صرف ذات الله تعالی بوده٬ قسمکه آلله تعالی میفرماید :
قُلْ كُلًّ مِّنْ عِندِ اللّهِ
بگو: «همه از جانب اللهاست
۲ – مطلقاً برای غیر الله عمل کردن
ایمان بالای کلمه طیبه آن زمان هم ختم میشود که انسان برای غیر الله چنین عمل را انجام دهد که از جانب الله اجازه ان کار را نداشته باشد. وجه اینست که هر کار که یک شخص برای رضا الله تعالی انجام میدهد عبادت میباشد . و هر کار که برای رضا و خوشنودی غیر الله انجام داده شود و در آن اجازه الله تعالی نباشد عین شرک است
مثلا یک شخص خاص برای قومیت ٬ وطنیت یا انسانیت یک عمل انجام دهد. حصول و رضا الهی هیچ مقصود نباشد و یاداخل موافقت عام دایره اسلام نباشد پس عین شرک بوده در نواقض ایمان شمرده میشود . بخاطریکه محبت یک مومن نه همرای وطن نه قوم نه انسانیت میباشد بلکه دوستی اش تنها و تنها همراه با ذات الله تعالی است . بلی اگر دوستی وطن و انسانیت تابع دوستی الله تعالی و تقاضای مصلحت دین حنیف باشد پس عین عبادت است.
مثلکه الله تعالی میفرماید :-
قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ .لاَ شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَاْ أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ
بگو: «بی گمان نمازم, وعبادت (وقربانی) من, وزندگی ومرگ من, همه برای اللهپروردگار جهانيان است.
شريکی برای او نيست, وبه اين مأمور شده ام, ومن نخستين مسلمانم.».
همین قسم نعره های ادب برای ادب فرض برای فرض علم برای علم همه خاصة شرک است.
خلاصه اگر حب وطن٬قوم٬ انسانیت ادب فرض و علم برای حصول رضای الهی نباشد. پس برای غیرالله و یا کدام طاغوت میباشد.
۳ – اطاعت غیر الله : –
هنگامیکه یک انسان بدون اجازه الله تعالی ( برخلاف احکام اش ) اطاعت غیر الله را کند این هم شکننده یا نواقض ایمان میباشد .
درمعنی لا اله الاالله اهم ترین جز ء این است که به جز از الله هیچ کسی لایق عبادت نیست. در این دنیا مومن اطاعت هر کسی را که میکند٬ باید تابع اطاعت الله باشد حتی که اطاعت رسول هم تابع اطاعت الله است. همچنان هر آن شخص و یا حاکم که به اطاعت الله و رسول لله حکم میدهد . اطاعت آن شخص هم در حقیقت اطاعت الله است .
چنانجه در قرآن کریم الله تعالی میفرماید:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً ﴿٥٩﴾
ی کسانی که ایمان آورده اید! اطاعت کنید اللهرا، و اطاعت کنید پیامبر، و صاحبان امرتان را، و اگر درچیزی اختلاف کردید، آن را بهاللهو پیامبر باز گردانید؛ اگر به الله و روز قیامت ایمان دارید، این بهتر و خوش فرجام تر است.
پس بطور واضح معلوم شد که خارج از دا یره اطاعت الله
اگر کسی غیرالله را اطاعت نمود پس از دایره ایمان خارج شده و در کفار شامل میشود.
همچنین کسی که پروا ه اوامر و نواهی الله تعالی و رسولش رانکرده و نه قابل ضرورت شمرد بلکه پابند افکار نظریات و خواهشات شخصی خود کرده . ذات خود را معبود خود ساخته و از دایره ایمان خارج میشود.
۴ – حق قانون سازی و حاکمیت برای غیر الله : –
هر شخصی که برای غیرالله چه حکومت باشد و یا شخصیت کسی ٬حق حرام و حلال قرار دادن را بدهد ویا از چیزی منع کند ویا اجازه انجام دادن کدام کار را بدهد پس از دایره ایمان خارج میشود. حق امرونهی مطلق به ذات الله تعالی مرط بوده و هیچ کس در این حق شریک ساخته شده نمی تواند.
مثلیکه در آیت شریف الله تعالی میفرماید :
إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِلّهِ أَمَرَ أَلاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ إِيَّاهُ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَعْلَمُونَ ﴿٤٠﴾
فرمانروایی تنها از آن الله است ، فرمان داده است که جز او را نپرستید ، این است دین راست و استوار ، ولیکن بیشتر مردم نمی دانند.
در این آیت دو موضوع قابل الذکر است.
اول اینکه دراین آیت عبادت را مترادف به حاکمیت تسلیم کردن کسی و یا کسی را به حیث قانون ساز تسلیم کردن قرارداده است
دوم اینکه درباره اکثریت این فیصله را داده که اکثریت مشتمل به مردم بی علم میباشد.پس کسانیکه مطلقاُ به جمهوریت غربی یقین دارد و میگویند که اکثریت حق حاکمیت را دارد پس عقیده شان به این آیت قران کریم بر خلاف است
إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِلّهِ
فرمانروایی تنها از آن الله است
همجنان آیت ذیل هم قابل توجه میباشد
واتَّخَذُواْ أَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللّهِ ﴿٣١﴾
آنها دانشمندان ورهبان خویش, را معبودانی بجای الله گرفتند
قابل یاد آور ی است که آنها علما و احبار شان سجده نمی کردند بلکه حق حرام و حلال قراردادن را برایشان داده بودند یعنی برایشان حق قانون سازی را داده بودند که این کارشان باعث شرک کردن به ذات الله بود.
اسلام اجازه نظام شوری را میدهد مگرحاکمیت صرف از ذات الله تعالی میباشد اسلام در هیچ صورت اکثریت را حق حاکمیت نمیدهد و نه هم تقوا دار و فاجر را در یک مقام استاد میکند مثلکه در غرب خر و اسپ را در مقابل یکی دیگر میاورد
خلاصه هر نظام که بطرف حاکمیت غیر الله ببرد خالصتاً کفر است بخاطریکه دراین چنین نظام حق تشریع و قانون سازی بدست
غیرالله داده میشود.
شکننده های ایمان
یا
نواقض شهادتین
اطلاعیه پوهنتون کابل
خبرتیا!
د نوروز لمانځنې د مخنوي په اړه خبرتیا
د کندهار پوهنتون خبرتیا
د لوړو زده کړو سرپرست وزیر د کابل پوهنتون له استادانو سره وکتل
بااحساسه محصلين | اسلامی، علمي، روزنيزه او ناپیلې خپلواکه ویب پاڼه
© Copyright 2021, All Rights Reserved | Contact us at: muhassileen@gmail.com.