لیکوال : محب الله
در حقيقت جوانان از نيرومندترين اقشار وطبقات جوامع بشري بوده، که همه تغيرات استراتيژي، فکري- انقلابات و تحولات جهاني و تاريخي چي مثبت بوده و یا منفي، رول مهم و نقش فعال را ادا نموده اند، و در تحقيق اهداف و ارمانهايش از عوامل و وسائل مؤثر پنداشته ميشود.
هر گاه به قرآن کريم نگاه کنيم ميبينم که در هر زمان بيشتر از همه و اولتر از همه جوانان به ندای فطرت لبيک گفته ودر راه امحا و نابودي نظام های کفري ودعوت بسوی پرستش الله تعالی سهم فعال وخستگي ناپذير داشته اند، در قرآن کريم به لفظ «فتية» یا «فتی» يعني جوانان یا جوان بعد از ذکر کارنامه واعمال صالح شان ياد اوري ميگردد.
مثلاً در سورة کهف چند تن از جوانان را که با نظام کفري وقت مخالفت مينمايند، وبرای عبادت الله تعالی به غار کوه پناه ميبرند، تذکر بعمل مياید.
ابراهيم عليه السلام جوان مؤمن بود که از هيچ نوع تهديد ومخالفت حتی اتش سوزان نمرود سر تسليم خم ننموده، و در راه نابود شرک و بت پرستي از اهل ومال حتی جان شيرين شان دريغ نه ورزيد.
همچنان يوسف عليه السلام یک جوان مؤمن که مطالبه بي شرمانه همسر پادشاه مصر رامسترد نموده و بخاطرې حفظ عفت و رضايت خداوند زندان را برايش افضل وبهتر دانست، و در زندان هم مردم را بسوی عبادت الله تعالی و آزادي از بندگي بندگان دعوت مينمود.
تا بالاخره الله تعالی حاکميت سرتاسري مصر را وکليد خزائن از ديار را به وی سپرد، روی هم رفته یاران واصحاب پیامبر گرامي همه جوانان بودند که سن های شان از ده (۱۰) سالگي الی سي وهشت (۳۸) سالگي تجاوز نميکرد. وبزرگترين آنها سي وهشت ساله بود.
ولي برعکس انهائيکه در قطار کفر وجاهليت ايستادند و پیامبر گرامي واصحابش را اذيت مينمودند نيز جوانان بودند، جوانان فاقد ايمان و بي هدف که در مکتب جاهليت تربيه شده بودند.
امروز هم در سراسر جهان در راس همه احزاب کفري وعقائد فاسد و بد اخلاقي های اجتماعي جوانان قرار دارند، چنانچه یکي از علماء کرام در یکي از خطابه هایش به جوانان چنين اظهار نموده است و جواني نه شر محض است ونه خير محض بلکه قوتی است مانند شمشير برنده اگر بدست مجاهد بافتد از آن در راه اعلای کلمة الله وحاکميت اسلام استفاده نموده واگر بدست دشمنان اسلام بافتد از آن برای تحقيق اهداف مذموم و تباه کن شان استفاده مياورند.
لذا جواني در اسلام عبارت از قوتي است که در تعمير زمين عدل وانصاف وحاکميت نظام الهي از آن استفاده ميگردد برخلاف از ديدگاه کفر وجاهليت از جواني در هلاکت وتباهي بشر وفساد در زمين استفاده بعمل مياورند.
پس جوانان در منطق اسلام دارای اهداف مقدس ومسؤليات سنگين ميباشند چنانچه پیامبر گرامي در یک حديث شریف جوانان را به مسؤليت شان متوجه ساخته وفرموده « اغْتَنِمْ خَمْسًا قَبْلَ خَمْسٍ: شَبَابَكَ قَبْلَ هَرَمِكَ، وَصِحَّتَكَ قَبْلَ سَقَمِكَ، وَغِنَاكَ قَبْلَ فَقْرِكَ، وَفَرَاغَكَ قَبْلَ شُغْلِكَ، وَحَيَاتِكَ قَبْلَ مَوْتِكَ» (السنن الكبر للنسائي, كتاب المواعظ ج۱۰ ص۴۰۰).
ترجمه: پنج چيز را قبل از آمد پنج چيز غنيمت دان: جواني ات را قبل از پیري ات، صحت ات را قبل از مرضت، دارائي ات را قبل از فقرت، ، وفراغ ات را قبل از شغلت، و حياتت را قبل از مرگ ات.
پس باید که جوانان کشور ما که در عبادت بزرگ ومقدس جهاد هم قرار دارند مسؤليت و رسالت خود را فراموش نکنند، در آينده افغانستان از نقش قرآني ومؤمنانه مانند اسلاف مان یک لحظه هم غافل نمانند و واجبات شان را در برابر دين، وطن وامت اسلامي مخلصانه اداء نمايند.
برای اعاده نظام خالص اسلامي در کشور همه مقاصد ودسايس مذموم رانابود ودرین راه از هيچ نوع فداکاري وايثار براي نابودي جهل، فقر، وازالة ذلت وبردگي واعاده مجد وعزت وشرف امت اسلامي کار وپیکار نمايند. ياس وناميدي را از اذهان ملت دور انداخته وروحيه صبر قهرماني وپيروزي را در نفوس و دل های شان زنده نمايند.
در نشر علم، ومعرفت، صناعت وتجارت وايجاد فضاي اخوت ومحبت تعاون وهمبستگي عدل وانصاف شب و روز تلاش نمايند، در راه نابودي عادات واخلاق نامشروع وتقليد از اجانب ورفتن ودوستي نمودن با سران مؤسسات غربي وصليبي که خطر شان به اسلام ومسلمانان از کمونيزم کمتر نيست غافل و بي تفاوت نمانند.
پلان ها وپروگرام های راکه غرب برای گمراهي وفساد مسلمانان روي دست دارند به مردم تشريح نموده وايشان را از خطر مسيحيت نجات دهند.
مسيحيتيکه به یک دست کمک ها را تقديم نموده و بدست ديگر شان مردم را بسوی عقيده تثليث وصليبيت دعوت مينمايند.
برای بلند بردن سطح دانش وزندگي ارام طبقه دهقان وکارگر مسؤليت شان را فراموش نکنند، تا باشد که الله تعالی خلافت زمين را که در قرآن کريم وعده فرموده نصيب ما گرداند ( وَعَدَ اللهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ ) [سورة النور: ۵۵].
ترجمه وعده داد الله تعالی انانرا که ايمان اورده اند از شما وکرده اند عمل های نيکو که البته خليفه سازد ايشان را در زمين چنانکه خليفه ساخته بود انان را که پيش از ايشان بودند.
تا قوت دهد برای شان دين ايشان را، آنکه پسنديده است برای شان والبته بدل دهد ايشان را بعد از ترس ايشان امتي پرستش ميکنند مرا شريک نمي سازد، به من چيزي را. وكساني كه پس از اين كفر ورزند آنان همان فاسقاناند.
محب الله
ما شاء الله، ډېره په زړه پورې لیکنه.
هلي ځلې مو د ستاينې وړ دي. له الله جل جلاله څخه درته لازيات بريالیتوب غواړم چې ځوانان خپلو مسؤليتونو ته متوجه کړئ.
اطلاعیه پوهنتون کابل
خبرتیا!
د نوروز لمانځنې د مخنوي په اړه خبرتیا
د کندهار پوهنتون خبرتیا
د لوړو زده کړو سرپرست وزیر د کابل پوهنتون له استادانو سره وکتل
بااحساسه محصلين | اسلامی، علمي، روزنيزه او ناپیلې خپلواکه ویب پاڼه
© Copyright 2021, All Rights Reserved | Contact us at: muhassileen@gmail.com.